© 2021 SAVOHS


Haarwerken:
vrijblijvend kosteloos adviesgesprek

Wilt u wel eens horen welke mogelijkheden er voor u zijn? 
Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kosteloos adviesgesprek.
Wij zijn dagelijks geopend. Maar omdat wij de privacy erg belangrijk vinden, werken wij alleen op afspraak.

Haarwerken

Het dragen van een haarwerk of haarstuk kan heel veel vreugde brengen en nieuwe energie geven. Tevens kan het je ook je vertrouwen teruggeven dat je de afgelopen tijd misschien bent kwijt geraakt. Daarbij realiseren wij ons echter maar al te goed dat aan uw komst naar onze salon een heel intensief proces is voorafgaan, vol verdriet, schaamte wellicht en moeilijke beslissingen. 

De insteek van Savohs is, in alles wat we doen, om mensen weer het vertrouwen in zichzelf terug te geven. In wie ze zijn en hoe ze zijn, om te worden gezien.

Daarin helpen we graag, oprecht begaan, met professionele kapsters, die breed zijn onderlegd en onze klanten een uitstraling geven die bij hen past. Met eigen specialisten in huis die het analyseren en behandelen van hoofdhuidproblemen samen met u oplossen; met professionals in het aanmeten, aanbrengen en onderhouden van haarwerken en haarstukken.

Onze aanpak

Wij hechten waarde aan privacy, nemen de tijd, en de rust voor u. Vrijblijvend en onvoorwaardelijk. Dat begint al tijdens het intake-gesprek, dat meestal in onze salon plaatsvindt, waar we dan uiteraard even separaat gaan zitten in een discrete ruimte. Het kan echter zijn dat omstandigheden een gesprek in onze salon niet toelaten. In dat geval komen wij graag naar u toe.

Tijdens dat gesprek nemen we de vele opties met u door en beantwoorden we alle vragen die u heeft. Aan bod komen onder meer:

•  De vele verschillende haarsoorten die er zijn (structuur, kleur, lengte, maat en prijs)
•  Hoe u een haarwerk mooi houdt en verzorgt
•  De extra service die wij daarin verlenen
•  Alternatieve hoofdbedekkingen, zoals sjaals en tulband

Na afloop van het gesprek weet u precies waar u aan toe bent: welk haar u het mooiste staat, welke kleur u het beste past, bij welke lengte u zich straks het prettigst voelt en wat het haarstuk of haarwerk u gaat kosten, in de aanschaf, maar ook in het onderhoud.

Hoeveel levertijd zit er op een haarwerk

Heel belangrijk om te weten, zodra u heeft besloten dat u een haarwerk gaat dragen: hoeveel levertijd zit er aan vast? Dat hangt uiteraard af van de kwaliteit die u kiest. Voor een haarstuk dat volledig naar uw wensen wordt gemaakt, is de levertijd gemiddeld twaalf weken. Kunt u zo lang niet wachten of wilt u een tijdelijke oplossing, dan hebben we verschillende alternatieven. Zoals een confectie-haarwerk, dat wij doorgaans binnen twee werkdagen na ons eerste gesprek op maat kunnen knippen en vormen. Dat kan bijvoorbeeld een mooie oplossing zijn als u snel haar verliest als gevolg van de chemotherapie of bestraling die u heeft ondergaan.

Wij realiseren ons heel goed dat u zo snel mogelijk wilt starten, zodra u eenmaal heeft besloten om een haarwerk te gaan dragen. Daarom garanderen wij dat wij binnen vijf werkdagen nadat u contact met ons heeft opgenomen een intakegesprek kunnen houden om tot een passend haarwerk te komen.

Kan ik een haarwerk reserveren?

Als u nog niet zeker weet of u een haarwerk nodig heeft of nog niet weet wanneer u het nodig heeft, dan kunnen wij toch alvast het intakegesprek doen om te kijken welk haarwerk u straks zou willen dragen. Wij kunnen zelfs het haarwerk al voor u bestellen en tot maximaal 6 weken reserveren, zodat het in onze salon voor u klaar ligt als u het wilt dragen.

Hoe verzorg ik mijn haarwerk?

Wij willen dat u zich goed voelt bij uw haarwerk. Dus leert u van ons hoe u uw haarwerk aanbrengt, hoe u het mooi houdt en wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat het haarwerk goed blijft zitten. Overigens hoeft u zich over dat laatste geen zorgen te maken. De haarwerken zijn tegenwoordig zo verfijnd dat het risico van afvallen eigenlijk te verwaarlozen is. Als u toch erg onzeker bent, kan het haarwerk extra stevig worden aangebracht.

Het spreekt voor zich dat u op ieder moment contact met onze salon op kunt nemen, bijvoorbeeld als u vragen heeft of toch moeite ondervindt met het aanbrengen of onderhouden van uw haarwerk. 

Daarnaast nodigen wij u standaard ieder kwartaal uit in de salon om uw haarwerk te laten restylen, zodat wij het zijn oorspronkelijke structuur en glans weer kunnen geven. Dat doen wij kosteloos, als service. Ook met een haarwerk of haarstuk.

Heb ik een reserve-haarwerk nodig?

Met name als u blijvend kaal bent, kan het handig zijn om een reserve-haarwerk te hebben. Dat geeft extra rust en zekerheid. Het kan namelijk voorkomen dat uw haarwerk beschadigt en moet worden hersteld. Dan is het fijn als u een extra haarwerk heeft.

Overigens vergoeden veel zorgverzekeraars in veel gevallen een reserve-haarwerk, bijvoorbeeld bij blijvende kaalheid. U doet er in ieder geval goed aan om van te voren de mogelijkheden op te vragen bij uw verzekering.

Wie, om wat voor legitieme reden ook, geen reserve-exemplaar aan wil schaffen, raden wij aan om het oude haarstuk te bewaren. Doorgaans gaat een haarstuk een jaar mee. 

Mocht het haarwerk tijdens dat jaar beschadigd raken, dan kunt u tijdelijk terugvallen op uw oude haarwerk.

Heb ik garantie op mijn haarwerk?

Ja, die heeft u. Vanzelfsprekend! Als Savohs Kappers staan wij voor de volle honderd procent achter de producten die wij adviseren en aanbrengen. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat u niet tevreden bent over de kwaliteit. Dan gelden de volgende garantievoorwaarden: 

•  Op de pasvorm en de kwaliteit van het binnenwerk heeft u maar liefst zes maanden garantie op fabricagefouten. Deze garantie geldt voor alle haarwerken en gaat in, nadat het haarwerk is aangebracht
•  De garantie geldt uiteraard alleen als u de haarwerken conform voorschriften heeft verzorgd
•  Heeft u het haarwerk eenmaal aangeschaft, dan kunnen wij het niet meer terugnemen, ongeacht of u ze gedragen heeft. Deze regel is conform de leveringsvoorwaarden
•  Haarwerken die buiten onze schuld om zijn beschadigd, vallen buiten de garantievoorwaarden

Vergoedt mijn verzekeraar mijn haarwerk?

Op basis van een verwijzing van uw huisarts, dermatholoog of oncoloog heeft u vrijwel altijd recht op een standaardvergoeding van uw zorgverzekeraar. De hoogte van die vergoeding hangt vervolgens af van uw verzekering. Wij kunnen dit in de salon voor u uitzoeken. Sowieso geldt dat wij als Savohs Kappers bij alle zorgverzekeraars zijn aangesloten.

VERGOEDINGEN

Door op onderstaande afbeelding te klikken en te kiezen voor uw eigen zorgverzekeraar, krijgt u te zien welk bedrag er vergoed wordt voor een haarwerk.

Kan ik een synthetisch haarwerk wassen?

Ja, een synthetisch haarwerk is er op gemaakt om te worden gewassen. Om de kwaliteit en uitstraling zoveel mogelijk te behouden, raden wij u wel aan om de volgende wasvoorschriften te volgen: 

•  Vul een bak of emmertje met handwarm water en voeg een dopje shampoo toe
•  Leg het haarwerk in het water en houd het haarwerk in beweging
•  Spoel het haarwerk uit met handwarm water
•  Herhaal deze behandeling nog een keer
Vul de bak daarna opnieuw met handwarm water en voeg een dopje conditioner toe
Leg het haarwerk weer in het water. Doordat de conditioner nu verdund is met water hoeft u het haarwerk niet uit te spoelen
Schud (zonder kracht) het water uit het haarwerk en rol het haar in een handdoek
Laat het haarwerk bij voorkeur ondersteboven drogen

Let u alstublieft ook op het volgende:

•  Synthetisch haar verdraagt geen hitte van bijvoorbeeld een föhn, een stijltang of krulset
•  Let op bij het koken: de hete stoom uit de pannen kunnen uw haarwerk beschadigen
•  Draai geen plukjes in synthetisch haar. Daardoor gaat de vezel kroezen
•  Slaap niet met synthetisch haar. Door de wrijving met uw kussen of met matras ontstaat er een kroezige (kapotte) vezel
Het dragen van een synthetische (bont)kraag, sjaals of fleecetrui kan de vezel van uw haarstuk beschadigen en wordt daarom afgeraden
Hoe vaak u uw haarwerk wast is een persoonlijke keuze. Dat hangt mede af van hoe intensief u uw haarwerk draagt

Hoe bereid ik me voor op haaruitval?

Zodra u weet dat u, om wat voor reden dan ook, uw haar gaat verliezen, kunt u zich daar in zekere mate op voorbereiden: 

•  Overweeg om een korter kapsel te nemen
•  Dep uw haar voorzichtig droog met een handdoek
•  Gebruik geen föhn, stijltang, krulspelden of warme rollers
•  Blijf uw haar voorzichtig kammen, ook al heeft u last van haaruitval
Slaap op een satijnachtig kussen, zodat er minder aan het haar wordt ‘getrokken’
Bescherm uw hoofdhuid tegen de zon door middel van een hoed of pet
Als uw haar extra kwetsbaar is, bijvoorbeeld doordat u bestraling heeft gehad, is het verstandig om geen haarspray, versteviger of mousse te gebruiken
Gebruik goede producten voor het verzorgen van uw haar en hoofdhuid, zoals de shampoo en conditioner van ‘Mediceuticals’
Wanneer u zich gaat storen aan de haaruitval, kunnen wij het haar voor u knippen en/of scheren
U kunt ook al een haarwerk dragen als u nog niet al uw hoofdhaar heeft verloren. Ons advies is zelfs om niet te lang te wachten met het gaan dragen van een haar-werk: de overgang van dun haar naar een (voller) haarwerk kan heel groot zijn

Wat als mijn eigen haar weer begint te groeien?

Als uw haar weer aangroeit, kunt u het haarwerk gewoon blijven dragen. Dit heeft geen negatieve gevolgen voor uw eigen haar. Uw hoofdhuid wordt wel warmer, maar een haarwerk ventileert, waardoor uw nieuwe eigen haar niet verstikt kan raken.

Wel kan het zo zijn dat uw nieuwe haar anders is dan het voorheen was. Soms heeft het een andere kleur, Is het dikker of krult het, terwijl u eerst steil haar had. Vaak krijgt u na verloop van tijd weer uw oorspronkelijke haar terug, maar het kan ook zijn dat uw nieuwe haar een blijvertje is.

Wilt u uw nieuwe haar laten behandelen, neem dan in alle gevallen eerst even contact met ons op. Ook al heeft u uw eigen haar weer terug, het blijft nog heel lang heel kwetsbaar; net zoals uw hoofdhuid trouwens. Wij kunnen u vertellen of uw huid of haar al klaar is voor de door u gewenste behandeling.

Hoe verzorg ik mijn wenkbrauwen en wimpers?

Een van de gevolgen van chemotherapie of een bestraling kan zijn dat ook uw wenkbrauwen en wimpers uitvallen. U realiseert zich dat misschien niet meteen, maar ook die bepalen heel sterk de uitstraling van uw gezicht. Vooral uw wenkbrauwen: die leggen de accenten in uw gezicht.

Uw wenkbrauwen en wimpers kunt u relatief gemakkelijk zelf bijwerken, met wenkbrauwpotlood of poeder. Dat vergt alleen wat handigheid en oefening. Als u toch bij ons in de salon bent voor het aanmeten van een haarwerk of haarstuk, leren wij u graag hoe u ook deze haaruitval op een mooie manier kunt maskeren. 

Klachtenprocedure

Het is onze uitdaging om u een haarwerk of haarstuk te leveren dat u weer vertrouwen geeft. Een haarwerk waarmee u gezien mag worden, of zelfs mee gezien wil worden. Daar zetten wij ons 100% voor in. Altijd. Die garantie krijgt u van ons.

Het kan echter altijd voorkomen dat, om wat voor reden ook, het haarwerk of haarstuk niet aan uw verwachtingen voldoet. In dat geval hopen wij dat u dat met ons bespreekbaar maakt, zodat we samen aan een oplossing kunnen werken.

Wilt u een klacht liever op papier zetten of heeft u er geen vertrouwen in dat wij er in een gesprek met u uitkomen, dan hebben wij voor u een klachtenformulier in de salon liggen. Daarmee kunt u een klacht aanhangig maken bij geschillencommissie van de ANKO (Algemene Nederlandse Kappers Organisatie).